Sari la conținut

Uimitor: Orașul Amadiyah

Orașul Amadiyah, situat în nordul Irakului, este singurul oraș care nu poate crește și nu se poate extinde deoarece este construit pe vârful unui munte și este la 1.400 de metri deasupra nivelului mării și include cinci porți antice.

Amadiyah, scris și Amedi, este un oraș istoric din guvernoratul Duhok din regiunea Kurdistan din Irak. Este construit pe o platformă montană, un deal cu vârf plat, în valea râului Marele Zab. Orașul are o istorie lungă și bogată, datând dinainte de 3000 î.Hr. A făcut parte din diferite imperii și regate, cum ar fi Asiria, regatul med, Imperiul ahemenid, Parția, Imperiul sasanid, Califatul abbazid și emiratul Badinan. Orașul este cunoscut pentru diversitatea sa religioasă și etnică. Este locuit de musulmani, creștini, evrei și kurzi.

În Amadiyah sunt multe clădiri și monumente istorice, precum Marea Moschee, Școala Qubahan, ruinele unei sinagogi și un mormânt atribuit lui Ezechiel. Orașul este, de asemenea, o minune naturală, deoarece oferă o priveliște uimitoare a peisajului din jur de la înălțimea sa. Amadiyah este unul dintre cele mai vechi și mai importante orașe din nordul Irakului și o bijuterie culturală și geografică a Kurdistanului irakian.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.