Pe_deasupra
Cifrele pandemiei Covid în România – rata mortalității

Cifrele pandemiei Covid în România – rata mortalității

Conform site-ului Știri oficiale, publicat de guvernul României, rata mortalității la jumătatea lui februarie 2022 este de 2,36%, nu foarte departe de media europeană, ceea ce dovedește că sistemul spitalicesc din România, în ciuda problemelor sale, a făcut față pandemiei. Însă alte cifre dovedesc un eșec masiv guvernamental și administrativ în gestionarea pandemiei.

Conform Worldometer, România se află pe locul 11 în lume la numărul de decese Covid raportate le un milion de locuitori. vezi o analiză completă pe blogul Anchetator – România – una dintre cele mai afectate țări din lume de pandemia de Coronavirus

Infografie – Îmbolnăvirile pe judete, la 6 decembrie 2021. / The extent of the spread of COVID-19 in Romania. Autor: Adûnâi. Sursa: Wikipedia

Conform datelor statistice, au existat 6 valuri Covid la nivel mondial și doar 5 în România. Cel mai mare număr de îmbolnăviri într-o singură zi a fost de aproape 3,8 milioane pe 20 ianuarie 2022. În România cel mai mare număr de cazuri raportate a fost de 40000, pe 1 februarie 2022. Cel mai mare număr de decese în România a fost în noiembrie 2021, 623 de decese pe 2 noiembrie. În total, valul 4, septembrie-decembrie 2021, provocat în mare parte de varianta delta a virusului, a provocat cel mai mare număr de decese în România. La acea dată, în țările civilizate rata vaccinării era de 60-80%, față de cca 30% în România, ceea ce a determinat o mare diferență în rata mortalității, în defavoarea României.

Un alt fenomen cu impact negativ în România a fost existența falselor vaccinări – „vaccinările la chiuvetă” – obținerea certificatului prin corupție, fără ca vaccinul să fi fost efectuat. Aparent, acest fenomen a fost masiv și a influențat evidența statistică și capacitatea administrativă de a ține epidemia sub control.

vezi și

Creștinismul New Age. România, studiu de caz – Revista Cultura
28 oct. 2021 … Respingerea vaccinului și a regulilor sanitare, negarea pandemiei și a gravității ei sunt, cel mai probabil, nu un obiectiv în sine, ci o ..

Vârste și generații Între responsabilitate și conflict Dincolo de vălul de incertitudine
Formatul de fișier: PDF/Adobe Acrobat
31 dec. 2019 … grave ale bolii provocată de coronavirus, iar cifrele disponibile în România arată că, deși doar 43% dintre cei infectați sunt bărbați, ..

Sondaj de opinie: Cât de populare sunt dezinformările legate de …
10 feb. 2021 … Încrederea românilor în vaccinarea anti COVID19”, … independentă sintetică a opiniilor românilor cu privire la vaccinarea anti-COVID 19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *