Televiziune de stiri: zero imagini, mii de cuvinte

Mi-a picat sub ochi un clip de la Realitatea TV: “o imagine face cat o mie de cuvinte”, spune Letitia Zaharia Adriana Nedelea in promo, repetand locul comun cel mai sablonard, dar vital, din teoria presei. Mai vazusem promo-ul, dar toate materialele de tipul asta sunt atat de plictisitoare si de pline de locuri comune, incat nu ii dadesem pic de atentie.

Si totusi asa e: asta e un adevar. Televiziunile noastre de stiri, toate, inclusiv Realitatea, NU AU IMAGINI. In afara celor 10 minute de stiri, unde dau si imagini, restul programului e un urias talk-show – mii de cuvinte, fara imagini.

In dorinta lor de a reduce bugete si costuri, televiziunile prefera cele mai ieftine emisiuni – platourile – in care montajul nu costa, documentarea nu exista, productia e minimalista, iar argumentarea e inlocuita de expresie. In mod real, si Antena 3, si Realitatea, si 10 TV, nu sunt decat niste OTV-uri care au un apartament mai mare, mai bine decorat si mai plin de lume. Ca productie – sunt similare.

Sa nu uitam: cum spune (si) spotul, o imagine == o mie de cuvinte. Numai ca reciproca nu e in mod necesar valabila.

Probabil ca, la cursul asta, in televiziuni, o singura imagine, cea a studioului, filmata la nesfarsit, 24/24, transmite zero informatii, iar cele cateva miliarde de cuvinte dintr-o zi abia daca fac cat o imagine.

sursa foto: carmencorbu.eu

Related posts

3 Thoughts to “Televiziune de stiri: zero imagini, mii de cuvinte”

  1. Cornelia Zaharia

    Faceti o confuzie, este vorba despre Adriana Nedelea.

    1. Merci pentru corectura. Am modificat si in text.

  2. […] Vezi comentariul complet si articolul la care se refera Bookmark to:web design Articole asemanatoare:Romanian BanksCamera Ascunsa: Cersetorul“Alice din Tara Minunilor”, mobila si durereMap of South Eforie (Black Sea Riviera)Concurs pentru imitatori Lady GaGa sau RihannaJulia Jianu: Nu sunt disperata dupa haine…Mari Bloggeri ai tarii: Mihai IovanelStatiunea Acharavi (Insula Corfu, Grecia)Bani pe net – Basic: Gasesti un sponsor pentru siteul tauServiciile secrete sunt cu ochii pe tine […]

Leave a Comment