Mitrea se lauda cu o Masura de 18 cm

Un nou saptamanal, paginat in stilul Daciei literare si al Biletelor de papagal, a lovit gratuit piata din Arad si Bucuresti. Din lectura efectiva a publicatiei (cautati si voi masuramedia pe google, fiindca mi-e lene sa dau link), nu rezulta prea clar ce cine, cand si de ce. Doar o vaga aroma de PSD. Iata niste titluri:

 • Comunitatea germana protesteaza vehement
 • In sprijinul nevoiasilor
 • Piata financiara internationala (material de-o pagina)
 • Centrul de testari Renault din Titu
 • Criza financiara, incotro?
 • Expozitia Rivulus Dominarum
 • Nebunii sahului (1)
 • Memento (main de pagina), etc, toate la fel inventive si suculente si spectaculoase.

Din revista m-am lamurit deci doar ca masura recomandata e 18 cm:

Trebuie sa citesti Tricolorul lui Vadim ca sa intelegi ceva despre ce tocmai ai vazut. Astfel, un articol din noiembrie al lui Predosanu (care semneaza si la Masura 18), da detalii despre cum Neagu Udroiu, fostul sef de la Agerpres, a fost scos mai an de la naftalina si a facut alaturi de externistul Corneliu Vlad un proiect care beneficia de gratia lui Mitrea si era finantat de un vechi client si prieten al celebrului ministru de transporturi si alte alea. Ca proiectul a fost aprobat, dar nu s-a facut. Ca abia in toamna trecuta a fost resuscitat, ca ziar de campanie, cu o (alta) echipa de diletanti. Ca finantarea e de la Vagoane Arad, de-aia si apare o stire cu vagoane chiar pe prima pagina. Care stire spune, de exemplu, ca: “Romani la INNOTRANS 2008”. Numele nominalizate de Predosanu sunt: Valeriu Blidar, patron de vagoane, in rol de mogul diletant; Adi Pantea, in rol de trimis pe pamant; Miron Mitrea – in rol de eminenta rozalie; Florin Trut – in rol de ceva numit “director editor”; Any Lowy – in rol de corectura.

Nici din articolul din Tricolorul nu ne dam seama insa a cui este masura din rigla de pe coperta. Sa fie Mitrea? Sa fi iesit in fata, la modul asta, chiar omul din spatele publicatiei? Sa fie vreun acar de la Arad? Sa fie chiar Stapanul Vagoanelor? Sau sa fie masura tuturor barbatilor din redactie, la un loc? Femeile (de la corectura, de la foto) nu contribuie cu nimic la publicatia la care lucreaza? Sau s-a facut media pe redactie?, de unde si titlul de Masura Media sub care este mentionat editorul.

Ii las pe aradeni sa vada singuri daca le scade sau le creste… tirajul. Un sfat le dau: sa ia pe cineva de la o publicatie serioasa sa le dea titluri. Ce daca ar fi vorba de un jurnalist adevarat? I s-ar putea taia cativa centimetri si ar putea fi integrat in redactie…

Related posts

4 Thoughts to “Mitrea se lauda cu o Masura de 18 cm”

 1. Zici ca oamenii aceia din redactie nu sunt suficient de inventivi si de spectaculosi? Cui ii pasa?! Cand vorbim de o masura de 18 centimentri! Uite, de-aia m-am si gandit sa-mi trimit un CV la redactie, cu speranta unei angajari, a unei colaborari, poate, sau macar a legarii unei stranse prietenii. Ca doar n-am facut-o doar inspirata de titlul “Expozitia Rivulus Dominarum”. Asta ca sa lamurim aspectul impactului pe care publicatia l-ar putea avea asupra publicului.

 2. Nicu Ilie

  Pot fi de acord cu tine, dar nu cred ca Masura respectiva este auditata de Brat. Asa ca, mult, putin, e doar o vorba.
  Poate si tiraj ei spun ca au 30 de mii. Ii crezi?

 3. pitbulatomic

  un lucru nu inteleg la tine:
  dupa cum vad in casuta redactionala, sunt niste profesionisti.. de la corectura pana la secretar de redactie.. si nu stiu ce ai cu ei.
  poate ai avea si tu ceva interese la mijloc.. sau poate ai avea ceva CU COnducerea.. dar.. sa fim seriosi 😉

  p.s. da, sunt aradean!! si mai ai grija la greseli 😉

 4. unu de 15

  Daca te dai ziarist (si inca unul profi…!!!?) si nu stii cum sa afli cine sunt actionari (asociati) la o firma romaneasca, atunci lasa-ne!!!!!!!!!! …. lasa-ne!!!!!!… sau fa-te de ras in continuaere! M-ai facut curios si am aflat actionarul ziarului mentionat (Masura) in trei minute (si nu-s ziarist!). Tu poti sa te iei in continuare dupa sursa ta ffffff credibila- Ion predosanu- si ai sanse sa ajungi , candva, prieten cu ziaristii…Mai mult NU!
  Apropo, de acum citesc saptamanal MASURA! Mersi, m-ai facut sa gasesc un ziar intr-adevar …cu masura!

Leave a Comment