Skip to content

Serial: Slujitorul poporului, sezonul 2 – filmul-pilot

  • by

Gratuit online, subtitrat*, streaming legal, distribuit de compania ucraineană producătoare a filmului. Key: slujitorul poporului sezon 2 online subtitrat – filmul pilot. Întregul sezon va fi disponibil într-o pagină separată.

* Слуга народа este distribuit pe youtube de compania de producție. Filmul poate fi văzut folosind linkurile din această pagină are subtitrări în engleză și rusă. Dar puteți folosi funcția de traducere automată din engleză în română, iar calitatea traducerii – pentru sezonul 1 și pentru pilotul sezonului 2 – este mai mult decât decentă.

YouTube player

Serialul a avut trei sezoane în perioada 2015-2019 și două lungmetraje care au funcționat ca pilot pentru seriile 2 și 3.

Anul producției: 2017. Durata: 1h 36 minute

Titlu original: Sluha narodu / Sluga narodu. Alte versiuni ale titlului: Servitorul poporului, În slujba poporului, Slujbașul poporului, Servant of the people SEZONUL 2 – FILMUL PILOT, LUNGMETRAJ

Pe o idee de Volodimir Zelenski. Cu: Volodimir Zelenski.

Distribuția principală: Volodymyr Zelenskyy în rolul Vasiliy Petrovich Goloborodko, președinte al Ucrainei; Vladyslav Dmytrenko; Anastasiya Chepelyuk; Boris Abramov; Oleg Karpenko; Stanislav Boklan în rolul Yuri Ivanovich Chuiko, prim-ministru al Ucrainei; Viktor Saraykin în rolul Petr Goloborodko, tatăl președintelui; Nataliya Sumskaya în rolul Maria Goloborodko, mama președintelui; Ekaterina Kisten în rolul Svetlana Sakhno, sora președintelui; Elena Kravets în rolul Olga Mischenko, fosta soție și actual director al băncii centrale a Ucrainei; Evgeniy Koshevoy în rolul Sergey Mukhin, minisru de externe, Yuriy Krapov în rolul Mikhail Sanin, Aleksandr Pikalov în rolul Ivan Skorik, ministrul Apărării, Anna Koshmal în rolul Natasha; Galina Bezruk în rolul Anna Mikhailovna. vezi detalii pe IMDB

Context: Serialul „În slujba poporului”/„Slujitorul poporului” a apărut în 2015 ca o satiră politică. Filmul descria în cheie parodică realități politice și sociale din Ucraina, dar care sunt caracteristice, la o scară sau alta, și altor țări ex-comuniste, inclusiv România: corupția generalizată, demagogia, inechitatea socială, existența unui control ocult asupra economiei și politicii, imoralitatea existentă în cercurile puterii, dar și în alte straturi ale societății. Serialul a apărut la un an după Euromaidan – amplele demonstrații proeuropene din Kiev –, care avusese ca rezultate fuga din țară a președintelui ucrainean pro-rus Victor Ianukovici, începutul conflictelor separatiste din Donbas și ocuparea Crimeei de către Federația Rusă. Din 2014, președinte al Ucrainei era Petro Poroșenko, un vechi politician care fusese apropiat de Ianukovici, dar trecuse de partea Euromaidanului. După succesul sezonului 1 al serialului „În slujba poporului”, Vladimir Zelenski a fost testat în sondajele de opinie ca potențial candidat la președinția Ucrainei. Tot ca urmare a acestui succes, Zelenski a înregistrat partidul Sluga Narodu, fără a fi însă clar dacă va fi o mișcare politică reală sau dacă acest gest făcea parte din strategia de marketing a serialului. După apariția sezonului 2, care a lărgit și mai mult popularitatea lui Zelenski, acesta și-a anunțat intenția de a candida la președinția Ucrainei. În 2019, după o campanie atipică, Vladimir Zelenski a devenit președinte al Ucrainei, fiind votat masiv de către tineri și în regiunile rusofone.

După alegerea, în viața reală, a lui Zelenski ca președinte al Ucrainei, în 2019, cu 73% din voturi, și după invazia rusă din Ucraina, serialul a fost preluat și difuzat în mai multe țări de televiziuni on-air și prin cablu. În România serialul este difuzat de ProTv și este disponibil online prin canalul Voyo, care aparține de MediaPro. De asemenea, serialul este preluat de Netflix în mai multe țări, dar încă nu este disponibil pe canalul Netflix de limbă română. Vezi filmul pe Voyo. Verifică disponibilitatea pe Netflix.

vezi sezonul 1 al serialului online subtitrat Slujitorul poporului

%d bloggers like this: