“Oglinda” Campina

Ziarul Oglinda din Campina este una dintre putinele publicatii care inca mai apar in aceasta localitate care probabil detinea cu cinci ani in urma recordul de publicatii locale pentru un municipiu care nu e resedinta de judet.

logo OglindaPublicatia Oglinda Campina apare din 1999 si are un domeniu net pe blogspot, la adresa ziaruloglinda. Editor este Florin Fratila, care si duce greul publicatiei. Informatiile sunt strict de interes local, cu mici pamflete si mult fapt divers. Un punct in plus pentru temele ecologice utilizate adesea.

Dupa disparitia mai marilor sai competitori de odinioara, Zarva si Partener, Oglinda de azi are ca principala noutate o sectiune de anunturi de mica publicitate, reflectata si in infiintarea unui domeniu blogspot conex la adresa oglindaanunturilor.

Subiectele politice (secondate de arta-cultura) sunt cele care predomina ca pondere, numele primarului Campinei, Tiseanu, fiind cel care apare cu cea mai mare frecventa in articolele publicatiei. Alte cuvinte cheie populare pe site sunt: buget Campina, Tricolorul Breaza, S. tabacu, Emanoil Toma, pictori campineni.

Desenul editorial este foarte clasic, usor invechit, lipsind tendintele de tabloidizare (care in alte localitati sunt din ce in ce mai manifeste). “Dezvaluirile”, mult dintre ele, sunt de natura istorica, despre vechile personalitati ale locului, azi nume pe cruci, sau anecdote istorice din vremurile de glorie ale Campinei, cand localitatea avea cele mai mari exploatari de petrol din Europa. Nu lipsesc insa nici dezvaluirile de data recenta, notabile fiind cele despre consilierii locali care isi daruiesc intre ei terenuri la preturi preferentiale in centrul orasului.

6 thoughts on ““Oglinda” Campina”

  1. vai ce minciuni, fratila e un analfabet, iar ziarul e o fituica de cateva pagini in care apar aceleasi articole ca in campinaph.
    vai ce dezinformare

    1. Pt. Mihai Voicu: Nu il cunosc personal pe dl Fratila, dar impresia pe care mi-a facut-o publicatia sa e diferita de ce sustineti dvs in acest comentariu. Ma astept sa argumentati comentariul de mai sus.

  2. Pentru Mihai Voicu.
    Daca e sau nu Fratila analfabet nu stau sa dezbat cu unul ca dumneavoastra, desi daca erati mai cult aduceati o bruma de argumente. Fituica de care pomeniti are o istorie in spate si din cate stiu eu este cea mai longeviva publicatie din Campina.
    In privinta articolelor din ziar si a similaritatii cu site-ul amintit, dvs. sunteti dezinformat. E normal sa fie similare, din moment ce acelasi om le scrie si este platit pentru asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.