Oamele politice

Femeile din politica sunt cam proaste. Trebuie s-o spuna cineva destul de clar. Nu toate – doar 80-90% din ele. Si cu asta, plus ca nu dau nume, ar trebui sa scap de orice proces de calomnie.

Sigur – femeile in politica sunt necesare, si n-o sa fac glumele alea pe care marlanii le fac la adresa Elenei Udrea, de pilda.

Sunt necesare pentru ca ponderea lor sociala trebuie reflectata, si nu doar oarecum, ci la nivelul de performanta care sa reprezinte interesele largi ale populatiei feminine, statutul social al acestora etc. Chiar nu fac misto, sunt foarte convins ca o democratie e schioapa si vicioasa daca femeile nu ar putea ocupa functii de varf in administratie, partide etc.

Dar inventarea unor femei politice cu orice pret, numai sa iasa la numar si, cantitativ, sa indeplinim niste criterii europene de reprezentare, ne-a facut sa favorizam tot felul de gâshte care au inundat canalele de stiri si care, atunci cand deschid gura, nu te fac decat sa gandesti la o expresie prostuta, de cartier: “oame”. Fetele astea sunt simple copii nereusite ale oamenilor politici pe genunchii carora au crescut. (Expresia a fost folosita la modul figurat).

Aceste lucruri trebuie spuse clar.

Si o idee pentru final: cred ca daca cititorii acestui blog ar posta nume de “oame politice” nu ar fi tocmai calomnie. Voi ce credeti?

3 thoughts on “Oamele politice”

  1. Pingback: Oamele politice
  2. Barbatii politici au tot interesul sa discrediteze femeile din politica promovand “gâstele” si “oamele”. Base nu era atat de fraier sa se inconjoare de posibili viitor competitori. Le-a trimis la inaintare pe Udrea, Anastase, Ridzi si pe fi-sa. La fel si cu barbatii politici, altfel Boc n-ar fi ajuns PM.

    1. As fi de acord daca nu ai fi uitat gastele din PNL si PSD. (Sau trebuie sa inteleg ca si acolo tot Basescu a promovat nulitatile?) By the way: cum se face ca UDMRistii sunt atat de machisti?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.