Rata mortalitatii PSD

PSD este un partid in doliu: 7000 dintre alegatorii lui mor zilnic. Asta: putin mai mult de sapte mii este rata mortalitatii in Romania si, fara a exagera prea mult, putem spune ca marea majoritate a celor trecuti de speranta de viata sunt alegatori ai lui Iliescu, reali sau potentiali. Reuseste PSD, chiar cu presedintele asta tinerel, chiar cu TSD sau cu vreun Ponta ceva sa ia din tineri macar 10% din cat pierde? Se convertesc zilnic la socialism minim 700 de pusti si adolescenti?

Sa scape de balastul generatiilor aflate la iesirea din viata a fost miza lui Nastase atunci cand, el primministru, Iliescu presedinte, a inceput primul razboi dintre Victoria si Cotroceni. Inainte de a esua in fata Parchetului si de a trece din viata politica in cea de editorialist politic, Nastase a pierdut acea batalie.

Coruptii nu sunt insa cea mai mare problema a batranului partid. Geriatria este. In locul unei comisii interne de onoare, de onorabilitate (oricum s-ar numi), partidului i-ar trebui niste gerovital.

Sunt 21 de milioane de romani, in tara sau la munca. Vreau sa zic peste hotare. 2,6 milioane mor anual. PSD chiar daca nu ar face tampenii si chiar daca n-ar avea adversari, pierde 16% pe an. In curand, foarte curand, banda stanga a politicii romanesti va fi goala, s-o ocupe cine poate.

PSD este un partid in doliu. Culorile partidului au trecut de la albastru la rosu. Vor trece la negru si, peste inca un ciclu electoral, sedinta de investire a parlamentului din 2012 va incepe cu un moment de reculegere in amintirea celui care candva va fi fost cel mai mare partid al tarii si care la acea data va mai avea doar vreo 10 primari, in 10 sate. (Nicu Ilie)

13.04.07

All rights reserved. First released on hrnicu.weblog.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.