Sari la conținut

Sfaturi pentru alegerea unui frigider nou

alegerea unui frigider nou
Luați în considerare spațiul avut la dispoziție.

Măsurați spațiul în care intenționați să vă puneți noul frigider, inclusiv înălțimea, lățimea și adâncimea. Asigurați-vă că țineți cont de orice obstacole sau caracteristici care pot afecta amplasarea frigiderului, cum ar fi ușile sau dulapurile din apropierea sa. Foarte important este și dacă îl veți amplasa de sine stătător sau îl veți încorpora în mobila de bucătărie. În cel din urmă caz, limita spațiului este extrem de strictă și trebuie, în plus, să fiți atenți la compatibilitatea ușilor – dacă se pot monta fie pe stânga, fie pe dreapta și dacă nu au mânere sau piese care depășesc geometria de bază. Atenție la partea din spate! La unele modele, tava de condens iese cu unul sau mai mulți centimetri în afară.

Stabiliți care este capacitatea de care aveți nevoie

Gândiți-vă la câte alimente depozitați de obicei în frigider și congelator, precum și la câți oameni hrăniți. Acest lucru vă va ajuta să determinați capacitatea de care aveți nevoie. Standardul avut în vedere de fabricanții de frigidere este de 50-75 de litri pentru fiecare membru al familiei care îl va folosi. Totuși, există diferențe foarte mari datorate modului de viață. O familie care mănâncă predominant în oraș va avea nevoie de o capacitate mult mai mică a frigiderului. De asemenea, o familie sau o persoană care consumă predominant preparate și produse procesate, va avea nevoie de o capacitate medie a frigiderului. O familie care gătește frecvent și/sau consumă produse proaspete va avea nevoie de o capacitate mult mai mare.

alegerea unui frigider nou
Decideți tipul de frigider

Există diferite tipuri de frigidere, inclusiv modele cu congelator superior, congelator jos, cu ușă franțuzească, cu două uși alăturate, dar și modele compacte. De remarcat că în magazinele online nu există o practică unitară în anunțurile despre frigidere, congelatoare și combine frigorifice. Pentru a fi siguri că nu ratați nicio ofertă interesantă, încercați toate cele trei variante. În cele din urmă, alegerea unui frigider nou o faceți o dată la câțiva ani. Puteți să îi acordați timpul necesar pentru a lua o decizie bine informată.

Căutați eficiența energetică

Un frigider poate fi o sursă majoră de consum de energie. Căutați modele cu rating Energy Star, ceea ce înseamnă că sunt proiectate pentru a fi mai eficiente din punct de vedere energetic. Chiar dacă sunt mai scumpe, frigiderele cu o clasă superioară de eficiență energetică vor economisi în timp foarte mulți bani. De asemenea, alegând eficiența energetică vă asumați un rol activ în protejarea mediului natural.

Verificați caracteristicile suplimentare

Luați în considerare ce caracteristici sunt importante pentru dvs., cum ar fi un aparat de gheață, un distribuitor de apă, rafturi reglabile sau o alarmă pentru ușă. De asemenea, unele dintre frigidere au funcții speciale pentru păstrarea fructelor și legumelor sau pentru controlul nivelului de umiditate din interior.

Citiți recenzii

Căutați recenzii de la alți clienți care au achiziționat același model pe care îl luați în considerare. Acest lucru vă poate oferi informații valoroase asupra performanței, fiabilității și satisfacției clienților frigiderului.

Luați în considerare prețul

Frigiderele pot avea prețuri destul de diferite. Stabiliți de la bun început un buget și căutați modele care se încadrează în intervalul respectiv. Rețineți că un frigider cu preț mai mare poate oferi mai multe funcții sau poate fi mai eficient din punct de vedere energetic, ceea ce, în timp, va duce la economii importante.

vezi: Oferta de frigidere, congelatoare și combine frigorifice cu prețuri reduse

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.